Pla lector 2010-11

 

Cicle Inicial 1r

La Moli i la Doli

Autor: Molist, Pep
Il·lustracions: Gubianas, Valentí
Ed Barcanova

La Moli és una ovella que sempre havia desitjat tenir una germana. Un dia, ella i els seus pares van trobar una ovella a la porta del Tancat. Era més petita, de color groc, tenia els ulls allargats en forma d’ametlla i portava un vestit ple de flors dibuixades. Els pares de la Moli la van adoptar i li van posar Doli, i aquests sóns els seus primers passos… al costat de la seva germana Moli.
 

Cicle Inicial, 2n

L’aventura de les flors

 

 
Autor: Fernández Montolí, Txus
Il·lustracions: Cardozo, Natalia
Ed Barcanova
Aquesta aventura explica, en vers, la història d’unes flors que necessiten salvar-se perquè estan en perill. La gardènia les convoca a una reunió per explicar-los quina és la situació. A partir d’aquest moment, les flors es comencen a organitzar per poder fugir del jardí. Al principi, la por sembla vèncer algunes flors, però gràcies a la saviesa del clavell, la serenor de la begònia, les bones idees de la tulipa i el lideratge de la gardènia, superen tots els perills.

Cicle Mitjà 3r

La Sara Pegues i l’esquelet desmanegat

Autor: Pou, Gisela
Il·lustracions: Sández, Rosa
Ed Barcanova
La Tomasa Pocatraça ha desmanegat l’esquelet del laboratori i la Sara fa tot el que pot per ajudar-la. La Fiona Fastigosa està desesperada perquè ha perdut el seu anell i culpa a tothom de ser-ne el lladre. La Sara és castigada injustament, però ella no es dóna per vençuda i intenta resoldre el misteri de l’anell perdut i l’esquelet que no es vol aguantar dret. Si us vau divertir llegint La Sara Pegues i el Capità Caguetes, no us perdeu aquesta altra aventura protagonitzada per la Sara i els seus companys i companyes.

Cicle mitjà 4t

L’Oleguer i el clan de les Llunes Grises

Autor: Garcia Cornellà, Dolors
Il·lustracions: Sández Abella, Rosa
Ed Barcanova
L’Oleguer dorm en una habitació on la mare ha escrit llibres per a nens i nenes. A la nit, de les parets de l’habitació, en surten els personatges que ha creat la seva mare i s’enduen l’Oleguer a viure aventures. La nit que comença a llegir “El clan de les Llunes Grises”, l’Oleguer coneix la Cori, la filla d’un criador de conills a qui unes bruixes volen robar els animals. La Cori demana a l’Oleguer que l’ajudi i se l’enduu amb ella en el seu món, on es trobaran amb tot de personatges màgics.

Cicle Superior, 5è
Autor: Moreno, Cristina
Il·lustracions: Español, Montse
Ed Barcanova
En Jeremies és un nen a qui la sort sembla donar sempre l’esquena i les desgràcies el persegueixen. Tanmateix, la seva vida canviarà quan, per qüestions de l’atzar, es converteix en el deixeble d’un apotecari amb les butxaques buides, quan coneix la Marieta, una nena amb una imaginació inesgotable, i quan un personatge misteriós, en Damidot, irromp en les seves vides.

Cicle Superior, 6è

Les aventures del megacapità Fonoll

Autor: Prats, Joan de Déu
Il·lustracions: Garcia, Glòria
Ed Barcanova
El megacapità Fonoll s’embarca dins la seva nau intergalàctica Cogombre Sideral rumb a la Terra per explorar el planeta. Durant l’exploració observa els estranys comportaments dels terrícoles. Què deuen fer aquells individus que s’estan asseguts sota uns enormes bolets davant el mar? I quin santuari deu ser aquell que té a l’entrada un rètol que diu “Rebaixes” i on una multitud de terrícoles entren a empentes i cops de colze?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: